2021-09-24

Újhold Kosban: Megújulásban segít

ÚJHOLD A KOSBAN

A tizenkét állatövi jegyben tizenkét újhold jön létre egy évben, ilyenkor a Nap és a Hold ugyanabban az adott jegyben áll. Mivel minden állatövi jegy más és más alapenergiát sugároz, így az újhold energiái is különféle módokon segítik a megújulást.

A Kos az állatöv első jegye, a tavasz és a csillagászati év kezdetének szimbóluma. Ha kezdetekről beszélünk, hát mi sem lehetne erősebb kezdet, mint amikor az újhold ereje a Kos jegyében koncentrálódik?

Találd meg a szenvedélyed forrását! Ha van az életednek olyan területe, ahol úgy érzed, hogy friss energiákra van szükség, megrekedtél, hiányzott a lendület, az erő, a szenvedély, a kihívás, itt az idő, hogy változtass! Nosza rajta! Fókuszáld erre a területre a figyelmedet, gyűjtsd ide össze, és érezd ez erőt, ahogy valaminek az új alapjait megteremted! Az újhold a kezdetek szimbóluma, és egészen a teliholdig – ami két hét múlva lesz -, fokozatosan segít a feltöltődésben, hogy végül a teliholdnál elérje csúcspontját.

Gyúrj az erődre! Ha több erőre vágysz, töltekezz a Kos energiáiból. Mik ezek? Szenvedély, bátorság, lendület, tetterő. A Kos jegy uralkodó bolygója (Mars) által fejezzük ki vágyainkat és azt, ahogyan megszerezzük amit akarunk. Első lépésnek jó, ha tisztázod, hogy milyen célokat szeretnél megvalósítani, milyen irányban akarsz továbbhaladni. Ehhez gyűjtsd magadba a szükséges energiákat, bátorságot, kezdeményezőkészséget és a küzdeni akarást. Az erőgyűjtés nem csak a lelki erőgyűjtésben merülhet ki, hanem a fizikai erőre-, a kondíciónk javításában is.

Hagyd, hogy tiszta fejjel az ösztöneid irányítsanak! A Kos jegy a fej szimbóluma. Az újhold nem arra sarkall, hogy fejetlenül törjünk előre, hanem arra, hogy tegyük rendbe a fejünkben keringő gondolatokat, lássunk tisztán!

Tipp: ha járatos vagy a horoszkópodban, nézd meg, hogy mely horoszkóp házadat energetizálja a Kos újhold (15.fok). A megújulást kezd ott!
Például a 2-es ház felett az értékeiddel légy tisztában (külső-belső), az anyagi forrásaidat is megújíthatod, a 3. házban a testvéri kapcsolatokban, a gondolataidban, a kifejező képességedbe vihetsz újítást, a 4-es házban az otthonodban, a szülői kapcsolatokban teremthetsz új alapokat, az 5. házban a szerelmi kapcsolataidban, vagy a gyerekekkel, a 6. házban a rutinszerűen végezhető munkában láss meg új dolgokat, míg a 7. házban a párkapcsolatodban érkezhetsz új fejezethez. És így tovább…

Vigyázat: a Rák Ascendensűek minden megújhodási energia mellett ügyeljenek mert ezen a napon nem látnak tisztán, elvakultak lehetnek és emiatt rossz döntéseket hozhatnak!

Kérdező asztrológia